Word jij spelleider van het MAS-spel?

Het MAS-spel is bedoeld voor leerplichtambtenaren en hun ketenpartners. Als spelleider moet je de Methodische Aanpak Schoolverzuim kennen om ketenpartners kennis te laten maken met de MAS. Bestel het spel of wordt spelleider!

Aan de hand van het MAS-spel MASSEN ga je in gesprek met elkaar. Met ketenpartners of als leerplichtambtenaren onderling. Zo ontstaat er inzicht in de stappen en overwegingen die gemaakt worden in het dagelijks werk van de leerplichtambtenaar. Het MAS-spel gebruik je om de samenwerking met scholen en ketenpartners te verbeteren.

Hoe werkt het MAS-spel? 
Aan de hand van actuele casussen gaan de deelnemers in de schoenen van de leerplichtambtenaar staan. Welke stappen worden er gezet bij de Methodische Aanpak Schoolverzuim? Welke overwegingen maken we? Wie zijn er allemaal bij betrokken? De winnaar van het spel is degene die zo snel mogelijk de finish haalt met zo min mogelijk strafpunten.

Doe mee, want misschien is het iets om te spelen met ketenpartners in jouw regio om zo de samenwerking te verbeteren. 

MASsterclass
Natuurlijk kan een spel niet zonder goede spelleider. Om spelleider te worden biedt de gemeente Tilburg een MASterclass aan. Deze MASterclass wordt gegeven door de leerplichtambtenaren van Tilburg, die het spel ook hebben ontwikkeld. In de MASterclass wordt het spel uitgebreid uitgelegd en gespeeld. Natuurlijk krijg je er ook nog tips bij om het in jouw eigen regio zo goed mogelijk te kunnen spelen. 

De MASterclass zal plaatsvinden op 25 juni van 10.00 tot 12.00 uur in het Beatrixgebouw Jaarbeurs Utrecht. Geef je nu op voor een van deze dagen via dit inschrijfformulier, deelname is kosteloos.

Meer over de Methodische Aanpak Schoolverzuim lees je in ons dossier MAS


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.