Voorziening Voortijdig Aanmelden vertraagd

De Voorziening Vroegtijdig Aanmelden waarover we eerder hebben gecommuniceerd dat deze per september 2019 operationeel zou worden, is vertraagd. Er wordt nog gewerkt aan het koppelpunt voor gemeenten.

December vorig jaar kon je lezen over de Voorziening Vroegtijdig Aanmelden. De nieuwe werkwijze loopt vertraging op en gaat niet in per 1 september 2019.

Deze voorziening heeft tot doel het berichtenverkeer naar gemeenten over de aanmeldgegevens van leerlingen die van het VO naar het MBO gaan te vereenvoudigen en te automatiseren.

De koppelpunten die hiervoor gebouwd moesten worden voor het berichtenverkeer vanuit VO- en MBO-scholen zijn inmiddels gereed. De totstandkoming van het koppelpunt voor gemeenten blijkt echter lastiger dan verwacht.

Let op onze nieuwsbrief, zodra er nieuws is over een datum waarop de voorziening beschikbaar komt brengen we je op de hoogte.


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.