Verder met de vsv-plannen: online workspace RMC-coördinatoren

Als vervolg op de Inspiratieconferentie van 3 december 2019, bood Ingrado op dinsdag 21 april een online Workspace aan om in gesprek te gaan over de regionale vsv-plannen. Liesbeth de Boer en Ans Machielse, projectleiders bij Ingrado, faciliteerden de bijeenkomst. 

De meeste RMC-coördinatoren hebben de grote lijnen van hun vsv-plan staan en zijn druk bezig deze plannen definitief te maken, al dan niet samen met de contactschool of een werkgroep. 


Uitstel
OCW heeft uitstel gegeven voor het indienen van de plannen tot 30 september 2020. Toch proberen de meeste regio’s de originele deadline aan te houden en de plannen voor de zomer in te dienen bij het ministerie. Vanuit OCW was Jessica de Jong er ook bij om een toelichting te geven op de wijze van beoordelen van de plannen door OCW. Waar gaat OCW op letten bij de beoordeling en hoe verloopt dit proces? 


Leren van elkaar
Daarna gingen de RMC-coördinatoren met elkaar in gesprek over een aantal punten die ze nog lastig vonden, om te horen hoe andere regio’s dit aanpakken. Bijvoorbeeld het vaststellen van de streefcijfers. Er werd uitgebreid gesproken over de aanpak van jongeren in een kwetsbare positie: de overstapmomenten in het onderwijs, de uitstroom naar werk en de monitoring in het kader van de AVG. Er werden mooie voorbeelden gegeven over de organisatie van zorg op mbo scholen. 


Voor herhaling vatbaar
Tot slot werd door meerdere RMC-coördinatoren aangegeven dat het fijn zou zijn als regelmatig een online workspace wordt georganiseerd. Dit kan over verschillende thema’s gaan. Zij vonden het erg fijn en efficiënt om op deze manier, zonder reistijd, met elkaar in gesprek te gaan en informatie uit te wisselen. Voor herhaling vatbaar!


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.