Save the Date! 18 november, Themacafé Vrijstellingen

Maandagmiddag 18 november organiseert Ingrado in Utrecht weer een themacafé. Dit keer staan twee vrijstellingen centraal: art. 5 sub a en art. 15 Lpw. Wil je meepraten? Hou de nieuwsbrief in de gaten. De uitnodiging volgt in oktober.

We gaan in gesprek over de positie van de leerplichtambtenaar op het moment dat samenwerkingsverbanden worden betrokken bij de beoordeling van vrijstellingen op grond van art. 5 sub a Lpw.

Verkeerde studiekeuze
We gaan ook in gesprek over vrijstellingen op grond van art. 15 Lpw. Soms maken jongeren een verkeerde keuze op het moment dat ze een vervolgopleiding kiezen. Tijdens het lopende schooljaar is er niet altijd een andere opleiding voor deze jongeren, terwijl ze wel naar school moeten.

In de praktijk worden er nu oplossingen gekozen die niet altijd overeenkomen met de wet- en regelgeving. We gaan tijdens dit onderdeel in discussie met elkaar over een mogelijke richtlijn.

Zet het themacafé alvast in je agenda. Via onze website en nieuwsbrief houden we je op de hoogte. 


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.