Ingrado lanceert ‘learning community’

De learning community van Ingrado is een online omgeving waarin mensen samen aan een bepaald onderwerp werken. Leden van de community delen hun expertise en ontwikkelen samen nieuwe kennis.

Een learning community vormt een educatieve en sociale omgeving die de binding tussen professionals bevordert en de uitwisseling van kennis en vaardigheden stimuleert. Het is een leeromgeving van de leden zelf.

Op uitnodiging
In de learning community is plaats voor verschillende werkgroepen. Ingrado start met een werkgroep over de Methodische Aanpak Schoolverzuim (MAS). Hiervoor zijn de leden van de klankbordgroep van de MAS uitgenodigd. Dit zijn leden die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van de MAS. Doel hiervan is om de MAS en het signaleringsinstrument door te ontwikkelen en waar nodig bij te stellen.

Andere thema's volgen
In de nabije toekomst zullen voor het platform ook andere leden van Ingrado worden uitgenodigd en zal de leeromgeving worden gebruikt voor andere onderwerpen dan de MAS. Het platform is in ieder geval voor 1 jaar ter beschikking voor de leden.

Regioplan faciliteert
Het platform wordt beheerd door Regioplan, waardoor de onderzoekers van Regioplan verbeterpunten kunnen analyseren en zo kunnen ondersteunen om te komen tot een beter product. Iedere werkgroep werkt in een beschermde omgeving, dat wil zeggen niet zichtbaar voor andere partijen dan Regioplan en de leden van de betreffende learning community.


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.