Hoe het ooit begonnen is. Oud-voorzitter schrijft boek over geschiedenis LVLA

Toen oud-voorzitter Ton van der Hulst op 3 november 2010 aftrad als bestuurslid van Ingrado overhandigde Carry Roozemond hem een vulpen en een aantekenboek met daarbij het verzoek zijn memoires te schrijven over de Landelijke Vereniging voor Leerplichtambtenaren (LVLA).

In haar blog schrijft Carry Roozemond hierover: "De mooie vulpen die hij daarvoor heeft ontvangen heeft niet in een la gelegen. Naast verschillende interviews met betrokkenen bij de vereniging heeft Ton zijn geheugen echt binnenstebuiten gekeerd!"

Zelf schrijft Van der Hulst in het voorwoord: "Ik kon het verzoek goed begrijpen: het is belangrijk dat de wortels niet vergeten worden opdat de vleugels van ontwikkeling zich kunnen blij- ven uitspreiden. In 2015 ben ik begonnen met brononderzoek in het archief van de Vereniging Ingrado en zo langzamerhand ging het kriebelen om de geschiedenis te beschrijven."

Met trots presenteren we het resultaat. In Hoe het ooit begonnen is, over het ontstaan van de LVLA, nu Ingrado beschrijft Van der Hulst het ontstaan van de vereniging, de politieke context en de veranderingen van de afgelopen 35 jaar.

Je kunt de publicatie hieronder downloaden of online doorbladeren. Klik voor dat laatste hieronder op de afbeelding.

 


Ingrado nieuws ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Vul hieronder jouw naam en email adres in


We gebruiken de gegevens die je hierboven invult uitsluitend voor onze nieuwsbrief. Je kunt je op elk moment afmelden. Bekijk onze privacyverklaring.

Downloads