Interviews

 • Wie brengt beweging in complexe thuiszitterscasus?

  Wie brengt beweging in complexe thuiszitterscasus? In deze editie van het Ingrado Magazine

  Hoe langer een kind thuis zit, hoe lastiger het is om de situatie weer in beweging te krijgen. Soms is het zo complex dat een onderwijsconsulent in beeld komt of een intensieve vorm van therapie. In beide gevallen een ingrijpend traject voor zowel de jongere als voor zijn of haar omgeving.

  Lees meer

 • Wat als ziek niet gewoon ziek is?

  Wat als ziek niet gewoon ziek is? In deze editie van het Ingrado Magazine

  Een val met de fiets - een week thuis, buikpijn - een paar dagen niet op school. Leerlingen met lichamelijke klachten die leiden tot langer of frequenter schoolverzuim dan medisch gezien nodig lijkt. Soms komen achterliggende klachten naar boven: angst, depressie, het kind zit niet lekker in z’n vel en wil of durft niet naar school. Wat is ieders rol om dit op te lossen?

  Lees meer

 • Van Praktijkonderwijs naar baan

  Van Praktijkonderwijs naar baan In deze editie van het Ingrado Magazine

  Door intensieve samenwerking tussen onderwijs, gemeenten en UWV komen kwetsbare jongeren in de arbeidsmarktregio Noordoost Brabant terecht op een passende plek op de arbeidsmarkt. Allemaal! Hoe dat lukt? Betrokkenen vertellen het graag en met enthousiasme.

  Lees meer

 • Altijd op zoek naar het verhaal

  Blog

  ‘Jongeren geronseld voor prostitutie of drugshandel: hoe criminele bendes grip hebben op scholen in Nederland’, luidt de titel van een artikel in de Volkskrant van zaterdag 3 juni jl. Je kunt het hier lezen. Pieter Tops en Jan Tromp schetsen een beeld van kwetsbare jongeren die ten prooi vallen aan criminele bendes, van scholen die wegkijken en gemeentes die handelingsverlegen zijn.

  Lees meer

 • Wat een sprongen!

  Blog

  Wat een sprongen hebben we gemaakt! Vorige maand ben ik door de Algemene Vergadering benoemd tot directeur-bestuurder. Daar ging een zeer bevlogen bijeenkomst aan vooraf waarin de leden blijk gaven van hun betrokkenheid bij de vereniging en bij het werkveld. Wat een energie! 

  Lees meer

 1 2 3 > 

Mail
Leden Login

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen.

Wachtwoord vergeten?

Klik hier om aan te melden!

Advertenties
Ingrado Nieuws ontvangen?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Vul hieronder uw naam en email adres in.

E-mail uw tip of suggestie

Heeft u een tip of suggestie mail deze naar:

info@ingrado.nl