Interviews

 • Iedereen verdient een kans

  Aukje Mulder Interviews

  Op 16 maart 2017 staan we tijdens de Dag van de Leerplicht weer stil bij het recht op onderwijs. In de aanloop naar deze belangrijke dag, willen we zo veel mogelijk verhalen van leerplichtambtenaren delen. Het verhaal van leerplichtambtenaar Aukje Mulder bijvoorbeeld. Door in gesprek te gaan en te luisteren naar Nienke, die thuiszat omdat ze geen stageplek kon vinden waar ze de juiste begeleiding kreeg, kon ze haar helpen de draad weer op te pakken.

  Lees meer

 • Methodische Aanpak Schoolverzuim beschrijft ideale route

  Methodische Aanpak Schoolverzuim beschrijft ideale route In deze editie van het Ingrado Magazine

  De Methodische Aanpak Schoolverzuim biedt een stappenplan waarmee leerplichtambtenaren en RMC-medewerkers op een eenduidige wijze de route bepalen voor het terugleiden van de schoolverzuimer naar school. De aanpak zal op termijn de Strafrechtelijke Aanpak Schoolverzuim vervangen.

  Lees meer

 • Wij hebben er zin in

  “Wij hebben er zin in” In deze editie van het Ingrado Magazine

  Ze zijn 16, 18 en begin 20. En ze hebben er zin in. Zin in hun mbo-opleiding en zin in het werk waarvoor ze worden opgeleid. Vier jongeren van CIOS, school voor sport en bewegen, van het Friesland College in Heerenveen. Een gesprek over keuzes, opleiding, toekomstverwachtingen en waarom sommige mede- studenten ongemotiveerd zijn.

  Lees meer

 • 10 vragen aan Hugo de Jonge

  10 vragen aan Hugo de Jonge In deze editie van het Ingrado Magazine

  Hugo de Jonge is als Rotterdamse wethouder onderwijs, jeugd en zorg betrokken bij de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik. De Taskforce agendeert het onderwerp kindermishandeling overal in Nederland en heeft een aanjaagfunctie voor het oppakken van vraagstukken rondom kindermishandeling...

  Lees meer

 • “Durf te vertrouwen op wat je waarneemt”

  “Durf te vertrouwen op wat je waarneemt” In deze editie van het Ingrado Magazine

  De Wet verplichte meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling is sinds juli 2013 van kracht. Drie jaar later blijkt de meldcode nog niet het beoogde effect te hebben. Reden voor staatssecretaris Van Rijn om Jan-Dirk Sprokkereef de opdracht te geven een advies uit te brengen over aanscherping van de meldcode...

  Lees meer

 1 2 > 

Mail
Leden Login

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen.

Wachtwoord vergeten?

Klik hier om aan te melden!

Advertenties
Ingrado Nieuws ontvangen?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Vul hieronder uw naam en email adres in.

E-mail uw tip of suggestie

Heeft u een tip of suggestie mail deze naar:

info@ingrado.nl