Interviews

 • Ik maak me sterk voor het recht op onderwijs!

  Blog

  Beweging in de organisatie en beweging in mijn functie. Van voorzitter naar directeur-bestuurder. Dat maakt dat ik nog eens extra stilsta bij de vraag Waar is Ingrado van? Waar ben ik van? Ik ben van de praktijk, van dat kind dat thuiszitter dreigt te worden, die jongere die wat extra steun nodig heeft om de eindstreep met succes te bereiken, van die kwetsbare jongere die ruimte en maatwerk vraagt om zich te ontwikkelen. Ik maak me sterk voor het recht op onderwijs. En voor wat er nodig is om dat recht voor alle jongeren in Nederland te verzilveren. Dat is… Lees meer

 • “Ieder kind heeft recht op onderwijs, nieuwkomers juist!”

  Interviews

  Op 16 maart 2017 staan we tijdens de Dag van de Leerplicht weer stil bij het recht op onderwijs. In de aanloop naar deze belangrijke dag, willen we zo veel mogelijk verhalen hierover delen.
  Het verhaal van Annemieke ten Heggeler - Leerplichtambtenaar / RMC-trajectbegeleider bij de gemeente Utrecht bijvoorbeeld.

  Lees meer

 • Samen op zoek naar hulp

  Interviews

  Op 16 maart 2017 staan we tijdens de Dag van de Leerplicht weer stil bij het recht op onderwijs. In de aanloop naar deze belangrijke dag, willen we zo veel mogelijk verhalen hierover delen.
  Het verhaal van deze teamleider in het voortgezet onderwijs bijvoorbeeld.

  Lees meer

 • Iedereen verdient een kans

  Aukje Mulder Interviews

  Op 16 maart 2017 staan we tijdens de Dag van de Leerplicht weer stil bij het recht op onderwijs. In de aanloop naar deze belangrijke dag, willen we zo veel mogelijk verhalen van leerplichtambtenaren delen. Het verhaal van leerplichtambtenaar Aukje Mulder bijvoorbeeld. Door in gesprek te gaan en te luisteren naar Nienke, die thuiszat omdat ze geen stageplek kon vinden waar ze de juiste begeleiding kreeg, kon ze haar helpen de draad weer op te pakken.

  Lees meer

 • Methodische Aanpak Schoolverzuim beschrijft ideale route

  Methodische Aanpak Schoolverzuim beschrijft ideale route In deze editie van het Ingrado Magazine

  De Methodische Aanpak Schoolverzuim biedt een stappenplan waarmee leerplichtambtenaren en RMC-medewerkers op een eenduidige wijze de route bepalen voor het terugleiden van de schoolverzuimer naar school. De aanpak zal op termijn de Strafrechtelijke Aanpak Schoolverzuim vervangen.

  Lees meer

 1 2 > 

Mail
Leden Login

Vul hier uw gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen.

Wachtwoord vergeten?

Klik hier om aan te melden!

Advertenties
Ingrado Nieuws ontvangen?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!

Vul hieronder uw naam en email adres in.

E-mail uw tip of suggestie

Heeft u een tip of suggestie mail deze naar:

info@ingrado.nl